تولید آرد و نان با کیفیت در کردستان مستلزم نظارت ویژه است
به گزارش ایرنا، ارسلان ازهاری روز دوشنبه در جلسه کارگروه رصد و پایش وضعیت آرد و نان استان در سنندج اظهار کرد: کیفیت تولید آرد و نان یکی از موضوعات مهمی است که میطلبد دستگاههای متولی استان در این راستا برنامهریزیهای لازم را داشته باشند و به طور ویژه به این موضوع بپردازند.
وی افزود: با توجه به اینکه نان قوت غالب مردم بوده و با سلامتی آنان مرتبط است باید نظارت و کنترل واحدهای خبازی دولتی و آزادپز تشدید و با واحدهای متخلف برخورد شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای استاندار کردستان گفت: آمار ارائه شده حاکی از پایین بودن کیفیت نان در شهرستانهای بانه و مریوان است که باتوجه به گردشگرپذیر بودن این ۲ شهرستان، این وضعیت به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست.
ازهاری با تاکید بر ساماندهی واحدهای پخت نان محلی، بیان کرد: واحدهای پخت نان محلی و کلانهپز وضعیت مناسبی ندارند و هنوز به طور شفاف دستگاه متولی صدور پروانه کسب، نظارت، تعیین محل تهیه آرد، تصویب و ابلاغ نرخنامه این واحدها مشخص نیست که میطلبد این موضوع تعیین تکلیف شود.
وی بیان کرد: یکی دیگر از موضوعات مهم، بحث آموزش خبازان است، لذا با توجه به اهمیت این موضوع باید یکی از شروط صدور و تمدید پروانه کسب خبازیها داشتن گواهی فنیحرفهای باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای استاندار کردستان به سوخت جایگزین برای خبازیها اشاره و اظهار کرد: باید شرایط دوگانهسوز بودن واحدهای خبازی استان فراهم شود تا در صورت نیاز از سوخت جایگزین استفاده کنند، ما نیز با پرداخت تسهیلات از این طرح حمایت میکنیم.
ازهاری ادامه داد: بونکرهای آرد علاوه بر اینکه ظرفیت مناسبی برای جابجایی ایمن و بهداشتی آرد است میتواند از عرضه خارج از شبکه و قاچاق آرد در استان جلوگیری کند، بنابراین باید به این سمت حرکت کرده و خبازیهای استان را به بونکر آرد مجهز کنیم.
وی تاکید کرد: این کارگروه باید در شهرستانها نیز به طور مستمر برگزار شود و نظارت واحدهای خبازی را به صورت جدی پیگیری کنند.