مشاهده ویدیو راهنمای خیرات نان از سایت
وبلاگ

نان برنجی؛ شیرینی سنتی کرمانشاهی برای عید نوروز

عید نوروز بدون شیرینی‌های سنتی، صفای همیشگی خود را ندارد. نان برنجی یکی از معروف‌ترین شیرینی‌های نوروزی است که در کرمانشاه و بسیاری از شهرهای ایران تهیه می‌شود. این شیرینی بافتی لطیف و طعمی دلنشین دارد و به‌خاطر عطر گلاب و زعفران، یکی از انتخاب‌های محبوب برای پذیرایی عید محسوب می‌شود.
بهترین روش پخت نان برنجی کرمانشاه، همراه با نکات طلایی برای جلوگیری از خر دشدن و خامی این شیرینی سنتی! نان برنجی، شیرینی محلیه که تاریخچه‌ی اون برمی‌گرده به صد و پنجاه سال قبل از حکومت قاجار تو کرمانشاه، نان برنجی سوغات معروف کرمانشاهه و البته تو شهرهای دیگه ی ایران، مثل قزوین هم نان برنجی پخته می‌شه.
برای تهیه نان برنجی مواد و ابزارهای معمولی که تو همه‌ی خونه‌هاست استفاده می‌شه، پس بهانه‌ای نمی‌مونه، وقتشه دست به کار بشین و نان برنجی عید رو آماده بکنین.


مواد لازم برای درست کردن نان برنجی:

  • آرد برنج یا آرد گندم: ۲۵۰ گرم
  • روغن جامد یا کره: ۱۳۰ گرم
  • زرده‌ی تخم مرغ: یک عدد
  • پودر قند یا پودر شکر: ۹۰ گرم
  • پودر هل: نصف قاشق چای‌خوری
  • نمک: به اندازه نوک قاشق چای‌خوری
  • گلاب: یک چهارم پیمانه
  • زعفران دم شده‌ی غلیظ: سه قاشق غذا خوری “روش‌های دم کردن زعفران”
  • تخم خرفه “برای تزیین”: به اندازه‌ی لازم


مراحل تهیه نان برنجی زعفرانی:

  1. بهتره روغن رو به دمای محیط برسونیم که راحت، هم زده بشه. بعد پودر قند رو بهش اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم، بعد زرده تخم مرغ رو اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا کاملا یکدست بشه.
  2. آرد برنج رو الک می‌کنیم تا گلوله گلوله نشه و بعد نمک و هل رو به آرد برنج اضافه می‌کنیم، حالا با مایع روغنی (مایعی که تو مرحله ۱ درست کردیم) مخلوط می‌کنیم وهم می‌زنیم تا مایع لطیف بشه.
  3. زعفران رو که از قبل دم کردیم همراه با گلاب به مایع خمیری اضافه می‌کنیم. با نوک انگشت خمیر رو ورز می‌دیم تا خمیری نرم، لطیف و بدون ترک داشته باشیم و بعد اون رو تو کیسه فریزر می‌ذاریم، تا تو دمای محیط حدود چهار ساعت استراحت بکنه.
  4. تو این مرحله کمی از خمیر رو تو دست گلوله می‌کنیم و اگه دوست داشتیم روی اون مهر می‌زنیم. مقداری تخم خرفه روی هر شیرینی می‌پاشیم و تو سینی فر با فاصله‌ی مناسب می‌چینیم، تا با دمای ۱۶۰ درجه بپزه. بعد از گذشت حدودا ۱۰ الی ۱۵ دقیقه نان برنجی آماده شده. نکته: دقت کنین وقتی زیر نان برنجی کرم رنگ و یا طلایی شده باشه یعنی نان برنجی شما آماده‌ست.

نکات مهم تو درست کردن نان برنجی کرمانشاه:

  • برای تزیین شیرینی نان برنجی، می‌تونین از تخم خرفه و یا خلال پسته، استفاده کنین. اگه دوست داشتین روی نان برنجی طرح بزنین، کافیه که یک مهر طرح دار از شیرینی پزی تهیه کنین.
  • قبل استفاده حتما آرد برنج رو الک کنین تا آرد لطیف باشه.
  • برای شیرینی نان برنجی حتما از روغن جامد استفاده بشه.
  • استفاده از کاغذ روغنی روی سینی فر باعث می‌شه که ته شیرینی‌ها تیرگی نداشته باشن.
  • صبر کنین تا شیرینی کاملا سرد بشه، بعد از سینی جدا کنین تا خرد نشن.
  • حدود پنج دقیقه قبل از اینکه شیرینی رو داخل فر بذارین، فر رو روشن کنین.
  • بعد از پخت، رنگ زعفرانی نان برنجی کم می‌شه، اگر دوست دارین نان برنجی زعفرانی پر رنگی داشته باشین زعفران بیشتری استفاده کنین.
  • یادتون نره که زعفران خیلی آبکی و کمرنگ نباشه، بهتره که زعفران غلیظ باشه.
    استفاده از زعفران خوب و مرغوب علاوه بر عطر و طعم دلنشینی که به غذا می‌ده، کلی خواص هم به بدن ما می‌رسونه.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا