دویماج قزوینی، خوراک روزهای گرم
دویماج یک خوراک سنتی است که در شهرهای مختلف کشور مثل قزوین و تبریز با شیوههای خاص آماده میشود. این خوراک مواد اولیه سادهای دارد و برای روزهای گرم تابستان، سبک و مقوی است.
همشهری آنلاین: اگر شما هم به امتحان کردن طعم خوراکیهای محلی و سنتی علاقه دارید، دست به کار شوید و در خانه دویماج قزوینی درست کنید.
نام غذا: دویماج
تعداد نفرات: ۴ نفر
مدت زمان آمادهسازی: نیم ساعت
مدت زمان پخت: نیم ساعت
مناسب: کودکان و بزرگسالان
مواد لازم:
سبزی خوردن: ۵۰۰ گرم
پنیر: ۱۰۰ گرم
پیاز سرخ شده: ۴ قاشق غذا خوری
نان لواش خشک و خردشده: به مقدار لازم
گوجه فرنگی خردشده: یک عدد
خیار خردشده: ۲ عدد
گردو خردشده: ۲ قاشق غذاخوری
کشمش: ۲ قاشق غذاخوری
پیازچه و تربچه خردشده: نصف لیوان
پیاز خام خردشده: یک عدد
دستور تهیه:
۱. نان لواش را خرد کنید و داخل یک کاسه بریزید. مقداری آب سرد روی آن بپاشید به حدی که فقط نان نرم شود و آبی داخل کاسه نماند.
۲. گوجه، خیار، سبزی و بقیه مواد را خرد کرده و با هم مخلوط کنید. پنیر را هم له و به مواد اضافه کنید. در مرحله آخر پیازهای سرخ شده را بریزید.
۳. مخلوط مواد را در همان ظرف نانی که نمدار کرده بودید بریزید و خوب با هم مخلوط کنید.
۴. غذا را برای مدت کوتاهی داخل یخچال بگذارید که طعم مواد به خورد یکدیگر برود و مزهدار شود. میتوانید مواد را به شکل گلولههای هماندازه دربیاورید و در ظرف بچینید.
نکته: در کنار این غذا معمولا از هندوانه استفاده میشود تا خنکتر شود.