مشاهده ویدیو راهنمای خیرات نان از سایت
اخبار استان اصفهان

دورریز نان در اصفهان کمتر از متوسط کشوری است

اصفهان- ایرنا- مدیرکل غله و خدمات بازرگانی اصفهان گفت: بر اساس نظر کارشناسان ۱۰ تا ۳۰ درصد نان تولیدی در نانوایی‌های کشور به ضایعات تبدیل می‌شود که این عدد در استان اصفهان پنج تا ۶ درصد است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن ضیائی روز شنبه در آیین تجلیل از فعالان عرصه اطلاع رسانی در زمینه عملکرد زنجیره گندم، آرد و نان و کالاهای اساسی استان در اداره کل غله اصفهان افزود: پرچم اصفهان در موضوع آرد و نان در کشور بالاست و این موضوع با فرهنگ و اعتقادات مردم این خطه ارتباط دارد.

وی ادامه داد: اصفهان در زمینه استفاده از آرد با سبوس گیری بالا در کشور پیشروست و آرد روستایی این استان از ۱۵ سال گذشته تاکنون هفت درصد سبوس گیری می‌شود، در صورتی که این رقم در همه استان‌ها ۱۲ تا ۱۵ درصد است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی اصفهان اظهار داشت: یکی از ویژگی‌های نان کامل، سبوس گیری زیر پنج درصد است و ما راه چندانی تا رسیدن به این رقم نداریم.

وی با اشاره به مدرن بودن کارخانجات آرد این استان اضافه کرد: دستگاه‌ها و تولیدات ۱۱ کارخانه از مجموع ۱۹ کارخانه تولید آرد استان حتی از کشورهای اروپایی نیز بهتر و با کیفیت تر است.

ضیائی با اشاره به اینکه سازمان بهداشت جهانی اصفهان را از ۱۲ سال اخیر بعنوان پایلوت(آزمونه) قلب سالم برگزیده است، اظهار داشت: این سازمان سلامت انسان را به غذای سالم بخصوص نان مرتبط کرده است.

ﻣﺪﯾﺮﮐﻞ ﻏﻠﻪ و خدمات بازرگانی اصفهان خاطرنشان کرد: از سوی دیگر این خطه در ۱۲ سال اخیر بعنوان پایتخت نان‌های سنتی در کشور انتخاب شده است و این نشان (برند) که بر مبنای کیفیت، بهداشت نانوایی و آموزش‌های مرتبط اعطا می‌شود، تنها به اصفهان تعلق دارد.

ضیایی بابیان اینکه استان اصفهان دارای چهار هزار و ۸۰۰ واحد نانوایی فعال است، گفت: از سال گذشته روز ۳۱ فروردین بعنوان «روز ملی گندم و آرد و نان» نامگذاری شده است و بنا داریم با برگزاری همایشی در این روز از نانوایان، کارخانجات و کشاورزان نمونه استان تجلیل کنیم.

به گزارش ایرنا، در این مراسم از «علی نعمانی» خبرنگار ایرنا بعنوان خبرنگار برتر در عرصه اطلاع رسانی اخبار و عملکرد زنجیره گندم، آرد و نان و کالاهای اساسی در استان اصفهان تجلیل شد.

چهار هزار و ۸۰۰ واحد نانوایی ثبت شده و ۲۰ واحد کارخانه تولید آرد در استان اصفهان وجود دارد.

با اینکه ظرفیت تولید آرد کارخانه‌های این استان یک میلیون و ۲۰۰ هزار تُن است اما آنها بطور میانگین، تنها با ۶۰ درصد از ظرفیت خود فعالیت می‌کنند.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا