آردهای نامرغوب، نانهای بیات

ایسنا/چهارمحال و بختیاری در حالی که نان، قوت غالب مردم است، افت کیفیت آرد و نان به معضلی جدی تبدیل شده است، امروز آردهای نامرغوب، نانهای بیات و بهای سنگین یارانههای پنهان مشکلات متعددی را برای شهروندان ایجاد کرده که میطلبد مسئولان امر چارهای برای این معضل بیندیشند.
به گزارش ایسنا، نان، این قرصِ مقدسِ سفرههای ایرانی، امروز نه تنها مایه قوت و برکت بلکه نمادِ نارضایتی و اعتراض شده است، از کوچه پس کوچههای شهرهای کوچک تا خیابانهای شلوغ کلان شهرها، گلایه از بیکیفیتی، گرانی و حتی کمبود نان مناسب، به صدا درآمده است، نانی که روزگاری نماد امنیت غذایی و فرهنگ غنی ایرانی بود، امروز به موضوعی برای انتقادهای تلخ تبدیل شده است.
حوزه آرد و نان، حلقهای حیاتی در زنجیره تأمین غذای کشور است، اما گویا سیاستگذاران و متولیان، آن را تنها به چشم یک کالای مصرفی کمارزش میبینند، از نانوا که با فشار هزینهها و دستورالعملهای ناکارآمد خرد میشود تا مردم که هر روز با نانهای بیطعم، سنگین و گاه سلامتسوز روبهرو هستند، همه از یک نظام ناکارآمد شکایت دارند. آیا واقعاً مدیریت این حوزه استراتژیک، نیازمند بازنگری و توجه فوری نیست؟
این گزارش، روایتی است از صدای ناخشنود مردم و پیامدهای خطرناک بیتوجهی به کیفیت نان است، نان امنیت و سلامت جامعه را مستقیماً تحت تأثیر قرار میدهد، وقت آن است که بپرسیم: چرا نان، اینهمه بیقدر بی کیفیت شده است؟
امیری- یکی از شهروندان شهرکردی در گفتوگو با ایسنا در خصوص کیفیت نان، گفت: متاسفانه کیفت نان باوجود وعدههای مسئولان و افزایش قیمت بهبود پیدا نکرده است.
وی افزود: امروز برخی بالاجبار از نانواییهای سطح شهر خرید انجام میدهند، اما عمده این نان دور ریز میشود، زیرا نمیتوان این نان را بعد از چند ساعت از خرید مصرف کرد.
امیری همچنین یادآور شد: تهیه نان در بسیاری مواقع به ویژه روزهای تعطیل بسیار سخت است، زمان پخت نان طبق برنامه نیست.
محمدی- یکی دیگر از شهروندان شهرکرد در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه بهعلت بیکیفیت بودن نان و عدم رعایت برخی مسائل بهداشتی در نانواییها، نان را در منزل پخت میکنیم، اظهار کرد: این کار بسیار دشوار است، اما ترجیح میدهم نان را در منزل پخت کنم.
وی گفت: تهیه آرد برای طبخ نان دشوار است، پیشنهاد میکنم برای خانوارهایی که نان خود را در منزل پخت میکنند، سهمیه آرد در نظر گرفته شود.
کیفیت نان در چهارمحال و بختیاری بین پنج استان برتر کشور قرار دارد
محمدرضا غفاری در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در چهارمحال و بختیاری ۹۰۰ نانوایی فعال داریم که به دو دسته آزادپز و دولتی پز تقسیم میشوند، نانواییهای دولتی به نسبت آزادپزها تعداد بیشتری را در بر میگیرند.
رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان شهرکرد گفت: کیفیت نان در استان بالا است و جزء پنج استان برتر در این حوزه هستیم.
وی در ادامه افزود:دلیل نارضایتی مردم درباره کیفیت نان به ذائقه مردم برمیگردد، چرا که مردم تمایل بیشتری به نان سنتی دارند اما نانوایی های موجود رو به صنعتی شدن میروند.
غفاری تصریح کرد:سالانه حدودا دو بار برای نانوایان در چهارمحال و بختاری دورههای آموزشی برگزار میشود، اما گلایه ما از سازمان فنی و حرفهای این است که به این حوزه توجه بیشتری نشان داده و دورههای بیشتری برای نانوایان استان برگزار کند.
رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان شهرکرد گفت: مهاجرت برخی از نانوایان استان به استانهای همجوار دلیل پایین بودن نرخ نان است.
تغییر ذائقه مردم باعث برخی نارضایتی ها درباره نان میشود
سعید رئیسی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: با رصدهایی که در چهارمحال و بختیاری از نانواییهای استان صورت گرفته نان کیفیت خوبی دارد، اما دلیل نارضایتی برخی مردم تمایل به نانهای ضخیم مانند سنگگ و بربری است که ما تدابیری برای حمایت از کسانی که درخواست مجوز برای نانوایی سنگکی دارند را اندیشیدهایم.
سرپرست فرمانداری شهرکرد در ادامه افزود: وظیفه نظارت و همچنین رسیدگی به شکایات مردم درباره وضعیت نان در استان به اتاق اصناف سپرده شده است.
وی در پایان گفت: علت برخی از نارضایتیهای مردم درباره نان شامل کیفیت آرد یا عملکرد آن نانوایی میشود.
ثبت شکایات مردمی و بازدید از نانواییها
محمود حبیبیان در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: سامانه ۱۲۴ و شماره تلفن۳۲۲۶۲۳۲۴ از جمله راههایی هستند که مردم برای ثبت شکایات از نانواییهای چهارمحال و بختیاری میتوانند گزارش کنند.
رئیس اتاق اصناف شهرستان شهرکرد در ادامه افزود: مردم استان همچنین میتوانند برای ثبت شکایت خود به صورت حضوری مراجعه و پس از ثبت شکایت بازدید از نانوایی موردنظر صورت گرفته و جواب شکایات مردمی در سامانه ثبت و به خود فرد نیز ابلاغ میشود.
وی خاطرنشان کرد: امسال تاکنون ۸۵ مورد بازرسی از نانواییهای چهارمحال و بختیاری صورت گرفته،۴۵ مورد ثبت شکایات مردمی و ۱۰ پرونده برای متخلفان تشکیل شده است.