رونمایی از محصول * بهبود دهنده نان بر پایه مالت جو* درچهارمحال و بختیاری
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان چهارمحال وبختیاری ، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری در این آیین گفت: محصول بهبود دهنده نان برپایه مالت جو از آسیاب کردن دانههای جوانه زده (مالت) تولید شده است که با افزودن به خمیر نان، فرآیند تخمیر را بهبود می دهد.
فضل الله رحمتی افزود: ماندگاری طولانیتر، جلوگیری از بیات شدن و غنیتر شدن نان و محصولات مورد استفاده از این فراورده در صنایع غذایی، از مزایای این محصول است.
وی اظهار کرد: آرد مالت حاوی ویتامینهای گروه B است و همچنین به دلیل داشتن فیبرهای محلول و نامحلول جایگزین مناسبی برای حذف سبوس از آرد گندم است.
رحمتی افزود: در بیشتر کشورهای جهان که اهمیت زیادی به مغذی بودن اقلام سبد غذایی میدهند از آرد مالت روشن به طور گسترده به عنوان بهبود دهنده و غنی کننده در صنایع نان، کیک، کلوچه و بیسکویت سازی استفاده میشود.
وی یادآور شد: محصول بهبود دهنده نان بر پایه مالت جو در صنایع دارویی و و بهداشتی نیز کاربرد دارد.
مدیرعامل واحد صنعتی مالت هفشجان گفت: به دلیل فعالیت دیاستاتیک بالای این آرد، همزمان با اضافه کردن آن به خمیر نان، آنزیمهای موجود در آرد مالت، نشاسته را به قندهای سادهتری مانند مالتوز تبدیل کرده و عملکرد مخمرها را در طول فرایند تخمیر بهبود میبخشد
محمد رستمی افزود: در اثر افزودن محصول بهبود دهنده نان بر پایه مالت جو به آرد، نشاسته بیشتر متورم شده و در نتیجه به خوبی ژلاتینی میشود و آب بیشتری جذب میکند، بنابراین نان به مدت طولانیتر تازه مانده و از بیات شدن سریع آن جلوگیری و در پی آن نرمی و افزایش حجم نان، عطر و طعم مطلوب را باعث میشود.
به گفته رستمی کارخانه مالت هفشجان ظرفیت تولید سالانه یک هزار و ۲۰۰ تن محصول بهبود دهنده نان بر پایه مالت جو را دارد و با تولید محصول بهبود دهنده نان برپایه مالت جو زمینه اشتغال مستقیم ۱۵ نفر با سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیارد ریال فراهم شده است.
معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیربنایی معاون اول رییس جمهور روز شنبه در سفر به چهارمحال و بختیاری از تعدادی از واحدهای تولیدی بازدید کرد.
مالت، دانه جو جوانهزده فراوری شده است که بر اثر حرارت، رست (برشته شده) و به رنگ تیره تبدیل میشود و از این محصول در تولید شیرینی، شکلات، ماءالشعیر و انواع نوشیدنی استفاده میشود.