مشاهده ویدیو راهنمای خیرات نان از سایت
اخبار استان مرکزی

اولتیماتیوم فرماندار ساوه برای افزایش کیفیت نان

ساوه – ایرنا – فرماندار ویژه ساوه خواستار تشکیل اتاق آرد و نان شهرستان شد و گفت: اعضای این اتاق باید طی یک ماه آینده با تصمیمات کارشناسی و علمی اقدامی عملی برای رفع مشکلات مربوط به کیفیت نان شهرستان انجام دهند.

به گزارش ایرنا، سید مهدی حسینی روز یکشنبه در نشست کارگروه آرد و نان شهرستان با انتقاد از برخی نگاه‌های متعصبانه و صرفاً سازمان‌محور در میان مدیران، اظهار کرد: خروجی جلسات شهرستانی باید منجر به تسهیل امور مردم و افزایش رضایت عمومی شود در غیر این صورت اتلاف وقت و انرژی جامعه را به همراه دارد.

وی با اشاره به نارضایتی مردم از کیفیت نان و صف‌های طولانی مقابل نانوایی‌ها، این وضعیت را نشانه‌ای از ناهماهنگی در این حوزه دانست و افزود: برخی از نانوایان نیز نسبت به سهمیه تخصیصی آرد معترض هستند که باید با نگاهی منصفانه و کارشناسانه مورد بررسی قرار گیرد.

فرماندار ویژه ساوه خواستار تشکیل فوری «اتاق آرد و نان» با عضویت نمایندگان ادارات مرتبط و نماینده فرمانداری شد و افزود: نتایج این اقدام باید تا ماه آینده در قالب تغییراتی محسوس برای مردم به ویژه در حوزه افزایش کیفی نان قابل مشاهده باشد.

وی گفت: سهمیه آرد در این شهرستان بر اساس اخرین آمار سرشماری ارایه می شود اما ساوه به واسطه مهاجر پذیری بدون شک شاهد افزایش جمعیت در سال های اخیر بوده که باید در خصوص سهمیه آرد این شهرستان تجدید نظر شود.

فرماندار ویژه ساوه همچنین به ایرادات سامانه «نانی‌نو» اشاره کرد و افزود: علی‌رغم گذشت چند سال از راه‌اندازی، این سامانه همچنان با مشکلات جدی روبه‌رو است که در برخی موارد باعث نارضایتی مردم شده و لازم است هر چه سریع‌تر بروزرسانی و اصلاحات فنی در آن صورت گیرد.

ارتباط مستقیم نانوایان با سیستم توزیع آرد یک ضرورت است

مدیرکل غله استان مرکزی نیز در این جلسه با بیان اینکه ساختار کلی نظام توزیع آرد و نان در کشور ماهیتی حاکمیتی دارد، گفت: نانوایان در این ساختار با محدودیت‌هایی مواجه هستند و لازم است با هماهنگی بیشتر، شرایط دسترسی آسان و کیفی مردم به نان فراهم شود.

غلامرضا ملکی اظهار کرد: حلقه‌های زنجیره تولید تا توزیع نان به هم متصل هستند اما نانوایان عملا ارتباط سازمانی مستقیمی با زنجیره سیستماتیک ندارند که این موضوع یک ضعف ساختاری بوده و اتصال این گروه به زنجیره برای رفع چالش های پیش رو یک الزام است.

وی با تاکید بر اینکه اکثر نانوایان نسبت به نبود قطعیت در تخصیص سهمیه آرد گلایه‌مند هستند، افزود: دستگاه های عضو شورای آرد و نان باید در چارچوب اختیارات موجود تلاش کنند تا مردم به نان با کیفیت و در کمترین زمان دست پیدا کنند.

مدیرکل غله استان مرکزی گفت: بخشی از مشکلات موجود ناشی از ناهماهنگی دستگاه‌های اجرایی است و باید سازوکاری برای ایجاد هماهنگی کامل میان عوامل مرتبط با حوزه نان طراحی شود.

وی ادامه داد: میزان آرد تخصیصی به ساوه تقریبا برابر با میانگین استانی بوده که به نسبت برخی شهرستان پایین و نسبت به برخی شهرستان ها همچون اراک برابر است.

ملکی ادامه داد: تخصیص آرد باید متناسب با عملکرد نانوایی‌ها صورت گیرد به طوریکه هر چقدر میزان استفاده نانوایان از سامانه «نانی‌نو» بیشتر باشد، سهمیه شهرستان نیز افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به کیفیت بالای گندم تولیدی در شهرستان‌های ساوه و زرندیه اظهار کرد: با وجود ۲ کارخانه در این منطقه، انتظار می‌رود کیفیت نان در این شهرستان‌ها در سطح مطلوب‌تری قرار گیرد.

مدیرکل غله استان مرکزی همچنین با اشاره به وضعیت آرد مورد نیاز صنوف مانند قنادی‌ها گفت: آرد نوع ۶ برای این مشاغل به صورت آزاد و شناور تأمین می‌شود و از طریق سیستم خارج از استان، در حال حاضر مشکلی برای تأمین آن وجود ندارد.

وی با موافقت نسبت به معرفی مباشر مستقل برای توزیع آرد قنادی ها در شهرستان ساوه، افزود: بانک سپه متعهد به پرداخت تسهیلات به نانوایان است و باید در قبال این مسئولیت پاسخگو باشد.

ملکی با تاکید بر مخالفت جدی با افزایش تعداد نانوایی‌ها در شهرستان گفت: تبدیل نانوایی‌های یارانه‌ای به آزاد پز مشکلی ندارد، اما افزایش تعداد نانوایی‌ها در شرایط فعلی منطقی نیست.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان ساوه نیز در این کارگروه گفت: در حال حاضر، سهمیه تخصیصی شهرستان بین ۵۷ تا ۵۸ هزار کیسه در ماه است.

علیرضا طهماسبی با بیان اینکه جمعیت رسمی شهرستان ساوه در آمارهای تخصیص آرد، ۳۰۰ هزار نفر اعلام شده، تأکید کرد: این آمار به‌روز نیست و باید جمعیت واقعی و مصرفی، مبنای تصمیم‌گیری قرار گیرد.

رئیس جهاد کشاورزی ساوه با اشاره به شرایط خاص مناطق تابعه همچون غرق‌آباد و نوبران گفت: در فصول پاییز و زمستان، به دلیل کاهش جمعیت موقت، نیاز به آرد در این مناطق کمتر است، اما در بهار و تابستان با بازگشت جمعیت، مصرف آرد به شکل چشمگیری افزایش می‌یابد.

وی تصریح کرد: خود نانوایان این مناطق نیز خواستار کاهش سهمیه در فصول کم‌تقاضا و افزایش آن در فصل‌های پرمصرف هستند.

وی همچنین به شرایط شهر صنعتی کاوه اشاره کرد و گفت: در ماه تعطیلات عید، به‌دلیل کاهش حضور کارگران کارخانه‌ها به دلیل مرخصی ها، میزان مصرف آرد در این منطقه نیز کاهش می‌یابد و باید برای آن تمهیدی اندیشیده شود؛ اقدامی که در راستای اهداف سامانه نانی‌نو نیز خواهد بود.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان ساوه در بخش دیگری از سخنانش به طرح شهید آبشناسان برای تجهیز برخی نانوایی‌ها در شرایط بحرانی اشاره کرد و افزود: این طرح در صورت تداوم روند فعلی و نبود حمایت‌های لازم از نانوایان، با شکست مواجه خواهد شد.

وی با اشاره به محدود شدن ثبت درخواست نانوایان آزادپز در ماه‌های اخیر، گفت: در سال‌های گذشته امکان ارسال درخواست متقاضیان برای راه‌اندازی نانوایی آزادپز به استان وجود داشت، اما در حال حاضر این مسیر بسته شده است.

طهماسبی یاداور شد: این در حالی است که وجود نانوایی‌های آزادپز به‌عنوان عاملی برای ایجاد رقابت سالم در بازار ضروری است، چرا که برخی شهروندان حاضرند برای نان باکیفیت‌تر، حتی با قیمت بالاتر هزینه کنند.

وی در پایان بر لزوم رسیدگی به درخواست متقاضیان راه‌اندازی نانوایی آزادپز در شهرستان تاکید کرد و گفت: این موضوع می‌تواند بخشی از کمبود کیفیت و رضایتمندی مردم را جبران کند.

تشکیل ۱۹۵ پرونده تخلفاتی نانوایان در بازرسی‌ها

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان ساوه نیز گفت: در پی بازرسی‌های مستمر از نانوایی‌های سطح شهرستان، سال گذشته ۱۹۵ پرونده تخلف تشکیل و برای بررسی به مراجع ذی‌صلاح ارجاع شده است.

حسین طالبی اظهار کرد: در مجموع یک‌هزار و ۵۵۸ مورد بازرسی از نانوایی‌ها و مراکز مرتبط انجام شده که ارزش ریالی مجموع تخلفات شناسایی شده در این مدت به حدود ۷۰۰ میلیون ریال رسیده است.

وی با اشاره به بازرسی‌های انجام‌شده در یک ماه گذشته نیز گفت: در این بازه، ۱۲۲ مورد بازرسی انجام و سه پرونده تخلف در زمینه کم‌فروشی، گران‌فروشی و عرضه خارج از شبکه تشکیل شده است.

طالبی افزود: علاوه بر فعالیت‌های نظارتی، برنامه‌ریزی برای تعریف و ساماندهی ساعت کاری نانوایی‌ها نیز در دستور کار قرار دارد، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که رعایت نکردن ساعت پخت توسط برخی نانوایی‌ها، یکی از مشکلات تکرارشونده است.

رئیس اداره صمت شهرستان تاکید کرد: بر اساس بررسی‌های میدانی، یکی از عوامل مؤثر در این موضوع، کم بودن میزان آرد تخصیصی به نانوایی‌هاست؛ چراکه سهمیه‌ای کمتر از نه کیسه، برای یک نانوایی صرفه اقتصادی ندارد و برخی ناچارند با سه کیسه فعالیت کنند که پاسخگوی نیاز مصرفی و اقتصادی آن‌ها نیست.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا