نان سنتی در ایران
آنچه که در ایران به عنوان نان سنتی شناخته میشود، البته با اختلافات کوچکی همراه است. در ایران، نان سنتی اغلب به انواع اصلی نانهای مسطح اشاره دارد، از جمله نان لواش، تافتون، بربری، سنگک و موارد مشابه که قبل از ورود تکنولوژی مدرن به کشور، پراکنده بودهاند.
در واقع، تاریخچه پخت این نانها که اغلب به عنوان نانهای مسطح شناخته میشوند، به بیش از چند صد سال قدمت دارد. پخت این نانها که در روستاها و شهرهای ایران رواج داشته است، عموما با استفاده از سوختهای طبیعی مانند هیزم، چوب، خاشاک و گاهی حتی ضایعات گیاهی و حیوانی انجام میشده است.
تنورهای سنتی را که اکنون بیشتر آنها به عنوان نمونههای باستانی باقی ماندهاند، در ابتدا با استفاده از هیزم یا مواد مشابه گرم میشدند و پس از کاهش شعله و خروج دود و گازهای احتراق، دیواره داخلی تنور تمیز میشد و سپس با کمک ناوه، خمیر نان به دیواره تنور میچسبید